SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/024 | 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 97.

Intézmény logo

Győri SZC Haller János Általános Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA

Hírek

2023. júl. 4.


admin

  Másodszor is elnyerte a legaktívabb iskola díját a mosonmagyaróvári Haller

  A Győri SZC Haller János Általános Iskola idén másodszor nyerte el a Nyugat-magyarországi Régió Legaktívabb Iskola Díját.

  Másodszor is elnyerte a legaktívabb iskola díját a mosonmagyaróvári Haller

  A diákok bemutatták, hogy milyen energiatakarékossági, megtakarítási, spórolási lehetőségek vannak az intézményben.
  A mosonmagyaróvári Haller-iskola idén is csatlakozott az országos Fenntarthatósági Témahéthez. A lebonyolított sokszínű programokon, rendezvényeken, prezentációkon az egész iskola közreműködött. 
  Sokféle program 
  Egyes osztályok a kertészetben, a szélkerekeknél, a Duna-parton, a piacon jártak, majd virágpalántát ültettek, mások bogárhotelt telepítettek az egyik fa törzsére. 
  Voltak, akik madáretetőt készítettek újrahasznosított anyagokból, illetve csemetekertet alakítottak ki, vagy a Szigetközben bicikliztek, illetve projektek keretében a hungarikumokkal ismerkedtek meg részletesebben. 
  Energiatudatosságból is jeles 
  – A Fenntarthatósági Témahéten kiírt energiatudatossági pályázaton első helyezést ért el iskolánk – hangsúlyozta Harangozóné Kovács Edina iskolaigazgató. – A pályázat az abban részt vevő intézmények aktivitását díjazta. Célja az volt, hogy az energia témáján keresztül, a fenntarthatóság pedagógiájának szellemében, a tanulók hétköznapi tapasztalataiból kiindulva, iskolai környezetben segítse elő a fenntartható energiafogyasztást és az aktív, a tudatos, cselekvő állampolgári magatartást – mondta az igazgató és hozzátette: – A pályázat keretében iskolánk 7. a osztályos tanulói azonosították az intézményben felhasznált különböző energiaforrásokat, majd felmérték az iskola épületének és közvetlen környezetének energiafogyasztását. Ennek alapján bemutatták, hogy milyen energiatakarékossági, megtakarítási, spórolási lehetőségek vannak az intézményben. Tapasztalataikról csoportonként egy-egy prezentációt készítettek. Plakáton ábrázolták az elő¬adás kulcsfontosságú elemeit, a megfigyelt tapasztalatokat, javaslatokat. Mindezt képekkel, rajzokkal, idézetekkel, egyéb kreatív elemekkel szemléltették. 
  Siker összefogással 
  A díjat a napokban Budapesten adták át, ahol az iskolát képviselő tanulók és felkészítő tanáruk egy konferencia keretében vehették át az elismerő oklevelet és a jutalmat. Ehhez az eredményhez az egész osztály összefogása és együttműködése kellett. 

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Lőrincze-Kupa

  Lőrincze-Kupa

  2023.11.24-én pénteken iskoláink tanulói Hegyeshalomban a Lőrincze Lajos Általános Iskola szervezésében megrendezett labdarúgó kupán vettek részt. Öt iskola közül sikerült a 3. helyet elcsípnünk a dobogón. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és remek egyéni teljesítmények színesítették a mérkőzéseket. Büszkék vagyunk rátok! Felkészítő pedagógus: László Erik

  2023. nov. 24.


  admin

  Halloweeni rajzverseny

  Halloweeni rajzverseny

  Halloweeni rajzverseny

  2023. nov. 15.


  admin

  Az állatok világnapja alkalmából iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai összefogtak és gyűjtést szerveztek a bajbajutott állatoknak.

  Az állatok világnapja alkalmából iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai összefogtak és gyűjtést szerveztek a bajbajutott állatoknak.

  Az állatok világnapja alkalmából iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai összefogtak és gyűjtést szerveztek a bajbajutott állatoknak. Adományaikat Légrádi Balázsnak ajánlottak fel. Szeretnénk megköszönni minden szülőnek, diáknak, kollégának aki segítette a gyűjtés létrejöttét. Hálásak vagyunk!

  2023. okt. 26.


  admin


  Partnereink

   SZC logo

   Győri Szakképzési Centrum


    • Intézmény logo
    • Győri SZC Haller János Általános Iskola

     9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 97.

    • Telefon: +3696576474

     E-mail: altalanosiskola@halleriskola.hu

     OM azonosító: 203037/024


    2023Győri SZC Haller János Általános Iskola